Nieuws 7 januari, 2020

2020: een jaar vol veranderingen voor uitzendkrachten

2020 is een jaar waarin veel verandert in de uitzendbranche. Zo is de nieuwe wet arbeidsmarkt in balans (WAB) veelvuldig in het nieuws geweest en ingegaan per 1 januari. Deze wet zorgt voor betere omstandigheden en gelijkere behandeling voor oproep- en uitzendkrachten. Dit is echter niet de enige toonaangevende verandering die 2020 met zich mee brengt: de cao voor uitzendkrachten is namelijk ook vernieuwd.

Vanaf 30 december 2019 geldt namelijk een nieuwe cao die geldig is voor de gehele uitzendbranche. Waar de NBBU en de ABU eerder twee aparte cao’s hadden voor flex- en uitzendkrachten, slaan zij nu de handen ineen met een cao voor de gehele uitzendbranche. Met deze samenwerking is de grootste cao-herziening sinds 25 jaar een feit.

Een van de belangrijkste veranderingen die deze cao-wijziging met zich mee brengt, is dat er meer aandacht is voor duurzame inzetbaarheid. Dit klinkt als een ingewikkeld begrip, maar dit betekent eigenlijk niet meer dan dat werkgevers steeds meer oog hebben voor de gezondheid, de betrokkenheid en de ontwikkeling van de medewerkers. Dit zal leiden tot meer werkplezier en een hogere arbeidsproductiviteit. Naast de aandacht voor duurzame inzetbaarheid, gaat onder andere het vakantiegeld omhoog en is er sprake van gelijke lonen voor gelijk werk.

Met deze verbeterde cao zijn de mogelijkheden, voor zowel uitzendkracht als werkgever, in de uitzendbranche beter dan ooit tevoren. Loop eens binnen bij één van onze vestigingen of neem contact met ons op, zodat je kan ontdekken waar jouw kansen liggen! Wij zijn klaar voor 2020, jij ook?

Wesley van Middendorp